Безплатна електронна библиотека

Изгубените цивилизации на каменната ера - Ричард Ръдгли

ЦЕНА: БЕЗПЛАТНО
FORMAT: PDF EPUB MOBI
ДАТА НА ИЗЛИЗАНЕ: 2005
РАЗМЕР НА ФАЙЛА: 8,13
ISBN: 9545856238
ЕЗИК: БЪЛГАРСКИ
АВТОР: Ричард Ръдгли

Можете да изтеглите книгата Изгубените цивилизации на каменната ера във формат pdf epub след безплатна регистрация

Описание:

В тази завладяваща книга Ръдгли описва как дръзките изследователи на каменната ера са открили всички континенти на света далеч преди т. нар. епоха на Великите географски открития. Човекът от каменната епоха е изработвал оръдия с точно определени размери и за целите на своите изчисления и измервания е използвал примитивни сметала. Извършвал е медицински операции, включително ампутиране на крайници и деликатни хирургични намеси по черепа. В областта на изобразителните изкуства западноевропейските пещерни художници от времето на палеолита са прилагали техники, които след това били забравени чак до епохата на Ренесанса. Твърди се, че на излизане от пещерата Ласко самият Пикасо е казал: “Нищо ново не сме измислили!”И ако праисторията съставлява 95% от времето, което хората са прекарали на тази планета, то тогава логично е да предположим, че ранният homo sapiens постепенно е развил всички съставни части на културата и цивилизацията. Ръдгли ни напомня всъщност колко дивашки могат да бъдат т. нар. цивилизовани народи и в същото време ни показва колко цивилизовани са били културите, които са ни били представяни като примитивни. Продължителността на живота на хората от каменната ера е била по-голяма от тази на страните от Третия свят. Грижата за болните и слабите е била нещо присъщо на архаичните общества. В праисторическата епоха войната, изглежда, не е имала такова съществено значение, каквото има днес.“Изгубените цивилизации на каменната ера” представлява богато въведение към един изгубен свят, което ще ни накара да преосмислим значението на думата цивилизация.

...ИТЕ ЦИВИЛИЗАЦИИ (част 13) Dnes Investor Gol Automedia Tialoto Az-jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti ... +нещо за четене ... .net Rabota Start Blog Aha Snimka . СБЛЪСЪК НА ДРЕВНИ ЦИВИЛИЗАЦИИ ВЪРНАЛ СВЕТА В КАМЕННАТА ЕРА. Преди хиляди години хората владеели технология, позволяваща да се преодолява Земното притегляне. Теорията на учените е, че бактерията Yersinia pestis се озовава в Европа ... store.bg - Изгубените цивилизации на каменната ера ... ... . Теорията на учените е, че бактерията Yersinia pestis се озовава в Европа преди около 5000 години благодарение на степните хора идващи от изток. Хората от Каменната ера са се развивали Купи онлайн Когато времето започна: кн.5 Хрониките на Земята - Зекария Сичин за 14,99 лв. от Galaxy.bg Изчезналата цивилизация на Лемурия. Разцветът и упадъкът на най-древната култура. Пловдив: Хермес, 2008. - Хотън, Бр. Скритата история: Изчезнали цивилизации, тайно знание и скрити мистерии. Реставрацията на Плиска - Абоба. По данни на Проф. Успенски и други ... източници "Открития от разкопките, предприети от Руския Археологически институт в Цариград от 1905 до 1908 година, които доказаха по един неуспорим ... Изгубените цивилизации : Гарамантите - повелителите на Северна Африка. от Lucia_free, 5 август 2009 в Религия, Мистика, Езотерика Също и тоновете плочки с клинописно писмо, криещи още много от тайните на най-ранните цивилизации на нашия свят.

През 1953 г. пък един професионален архитект и още по-професионален ... Не се споменава, че типичната за старите българи изкуствена черепна деформация е позната на траките и, че се практикува в земите ни още по времето на Каменната ера. Каменната ера е най-старият културно-исторически период в развитието на човечеството, когато основните оръдия на труда и оръжията са изработвани от камък, макар по същото време да са употребявани и дърво, рог и кост. Какъв е животът на последното племе от каменната ера?... Днес 6 Вчера 64 COVID-19 1 25.11.2018 17:45 4956...