Безплатна електронна библиотека

Речник на българския език Том 3

ЦЕНА: БЕЗПЛАТНО
FORMAT: PDF EPUB MOBI
ДАТА НА ИЗЛИЗАНЕ: 2007
РАЗМЕР НА ФАЙЛА: 8,25
ISBN: 9789548793940
ЕЗИК: БЪЛГАРСКИ
АВТОР:

Тук ще намерите книгата Речник на българския език Том 3 pdf

Описание:

Преработено и допълнено издание на т. ІІІ от Речника на българския език е осъществено от настоящия състав на Секцията за българска лексикология и лексикография. В него са намерили място много нови думи, словосъчетания и фразеологизми. Актуализирано и деидеологизирано е тълкуването на редица лексикални единици от обществено-политическата лексика. Осъвременена е стилистичната характеристика на думите, а граматическата характеристика е приведена в съответствие с най-новите нормативни решения. Обогатен и осъвременен е илюстративния материал.Това издание съдържа 6501 речникови статии за думите от буква Г и част от буква Д.

...арския език, издание на Института за български език при БАН (съставян от учени от института), в секцията за българска лексикология и лексикография ... Речник на стари и диалектни думи. Източници ... . Виж откритите Начало за търсене " Речник на българския език - том " в . „Речникът на българския език" е най-представителният тълковен речник на българския език ... Специализирана литература. Български език и езикознание. Речник на българския език Том 3 Речник на българския език - том 10. Десетият том на Речни ... 【Речник на българския език, том 3】 БАН • Цена | Ciela.com ... ... Специализирана литература. Български език и езикознание. Речник на българския език Том 3 Речник на българския език - том 10. Десетият том на Речника на българския език, изработен от колектива на Секцията на българската лексикология и лексикография в Инситиута за български език при Бългасрската академия ... Речник на френските думи в българския език - том 3: К - Л Димитър Веселинов, Анна Ангелова УИ "Св. Климент Охридски" Категория:Речници, разговорници, граматикиИздателство:Български писателГодина ... Речникът се издава съвместно с Българската академия на науките и включва цялото словесно богатство на българския език от Петър Берон до днес. Затова мнозина го наричат "Българския Оксфорд".

Найден Геров Хаджиберович е български писател, езиковед, фолклорист, общественик и създател на едно от първите класни училища в България. Автор е на „Речник на блъгарский язик с тлъкувание речити на блъгарски и ... Сабина Павлова съм. Секретар на Речник на българския език. Препратиха ми вашето питане. Том 13 (последният отпечатан: поен-прелестно) на пазара е 43 лева. В института се продава с отстъпка и е 34 ... Кратък валентен речник на глаголите в съ ... 5.00 лв. Видни икономисти. 4.00 лв. Речник на българския език Том 6 И-Й ... Перник том 3. 2.40 лв. И нститутът за български език „Проф. Любомир Андрейчин" е основан на 15 май 1942 г. като Служба за български речник към Българската академия на науките. През 1947 година Службата за български речник прераства в Институт ......